Hyacintenwandeling door het Hallerbos – Halle

with Geen reacties

Start

Parking 8 (Achtdreven)
50°42’06.9″N 4°16’55.1″E

Afstand

7,2 km

Duur

2u30

Het Hallerbos is een publiekslieveling dankzij de wilde hyacint, die eind april een prachtig paars tapijt vormt. Maar het is ook een ecologisch erg waardevol bos met bronbeken, valleibos en een zeer rijke fauna en flora. Door het gevarieerde reliëf kun je er heerlijk wandelen, wat een bezoek aan dit bos meer dan de moeite waard maakt.

De meest magische periode voor een wandeling door het Hallerbos is tijdens de bloeiperiode van de wilde hyacinten. Bezoekers van over de hele wereld zakken dan naar hier af om het unieke paarse tapijt te bewonderen. De hyacinten bloeien meestal van half april tot begin mei. Wil je een precieze stand van zaken ? Check dan zeker de website www.hallerbos.be. De boswachter geeft hier dagelijks een update.

Na de wandeling loont het ook om een bezoek te brengen aan de stad Halle. Er valt hier veel te ontdekken. Bij een bezoek aan Halle is de Sint-Martinusbasiliek, de thuisbasis van de zwarte “Onze-Lieve-Vrouw” van Halle, een must ! Je bezoek aan de basiliek zal je niet alleen onderdompelen in de rijke geschiedenis van de stad, je kunt ook enkele van de meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen die sinds de restauratie weer schitteren in hun oude pracht.

Praktische informatie

Parkeergelegenheid in de buurt van het Hallerbos is beperkt. De wandeling vertrekt nabij parking Achtdreven (Parking 8). Tijdens het hyacintenfestival geldt een aangepaste regeling en zijn verschillende parkings, waaronder parking Achtdreven, niet voor iedereen toegankelijk. De stad Halle legt in die periode in de weekends een speciale hyacintenbus in. Je kan parkeren in het centrum van Halle (nabij het station of langs de Welkomstlaan), vanwaar de hyacintenbus je om het half uur gratis tot aan het startpunt van de wandeling brengt (Parking Achtdreven). Actuele informatie en dienstregeling van de hyacintenbus vindt u op de websites www.hyacintenfestival.be of www.hallerbos.be.

Links

Fotogalerij

Pictures shot with

Canon EOS 750D

Home / Hiking trails / Hiking trails – Belgium / Hiking trails – Belgium – Vlaams-Brabant / Hyacintenwandeling door het Hallerbos – Halle

  
  
    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *