Wandeling Connecterra – Maasmechelen

with Geen reacties

Start

Toegangspoort Connecterra
Maasmechelen
51°00’00.6″N 5°42’20.1″E

Afstand

5,6 km

Duur

1u45

Het Nationaal Park Hoge Kempen omvat meer dan 5.700 hectare beheerd en beschermd bos- en heidegebied. Het ongerepte natuurdomein strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As. De zes toegangspoorten van het Nationaal Park vormen elk een ideaal vertrekpunt voor jouw avontuur. De huidige wandeling vertrekt aan de toegangspoort Connecterra in Maasmechelen, vlakbij merkendorp Maasmechelen Village.

Laat je in Connecterra verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen. Op deze plek draaide meer dan een kwart eeuw geleden de steenkolenmijnen van Eisden nog op volle toeren. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van “bergen en meren” met spectaculaire panorama’s. Monumentaal aan de ingang van Connecterra staat de gerenoveerde schachtbok. Je kan de trappen van de schachtbok beklimmen tot op 12 meter hoogte, om de nabije omgeving vanuit een andere hoek te bekijken.

In wandelgebied Connecterra zijn 4 officiële routes bewegwijzerd tussen de 1,4 en de 10,9 kilometer. Nog minstens tot eind 2020 vinden er echter werken plaats door de bouw van het Terhills Resort, waardoor verschillende routes onderbroken zijn. De hier beschreven route is een zelf uitgestippelde route van ongeveer 5,6 kilometer die ook tijdens de werken toegankelijk is.

Praktische informatie

  • Parkeerplaats: Toegangspoort Connecterra (Zetellaan, Maasmechelen).
  • De toegang tot wandelgebied Connecterra is betalend. De inkomprijs (begin 2020) bedraagt 3 EUR per persoon (gratis voor kinderen tot 3 jaar).

Links

Fotogalerij

Pictures shot with

Canon EOS 750D

  
  
    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *