Wandeling door de Uitkerkse Polder – Uitkerke

with Geen reacties

Start

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
51°17’29.4″N 3°08’11.4″E

Afstand

4,7 km

Duur

1u30

WANDELING DOOR DE UITKERKSE POLDER

UITKERKE

Tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke ligt een uitgestrekt open polderlandschap van meer dan 1.400 hectare. Het is één van de laatste open ruimtes aan de Vlaamse kust en geeft een mooi beeld van hoe de kustpolders er honderd(en) jaren geleden uitzagen: weilanden tot aan de horizon, veel water (grachten, veedrinkpoelen,…), een unieke natuurpracht en bovenal rust.

In de Uitkerkse Polder vind je bijzondere planten als melkkruid en zeekraal, die tegen zout kunnen. Op het eerste zicht merkwaardig, omdat je die soorten eerder verwacht in gebieden die in direct contact staan met de zee. Toch niet, eeuwen geleden overspoelde de zee dit deel van de Vlaamse kust en heeft hier niet alleen de typische polderklei achtergelaten, maar ook zout in het onderliggende veen. Door het open, drassige karakter is het gebied ook van groot belang voor verschillende (bedreigde) vogelsoorten. Weidevogels grutto, kievit of tureluur vinden hier een ideale broedstek.


Praktische informatie

  • Parking aan Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder (Kuiperscheeweg 20, Blankenberge)
  • Bewegwijzering: groene wandeling
  • De groene wandeling is geschikt voor kinderwagens
  • Honden toegelaten aan de leiband
  • Horeca bij het startpunt: Cafetaria van Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Links

Fotogalerij

Pictures shot with

Canon EOS 750D


Home / Hiking trails / Hiking trails – Belgium / Hiking trails – Belgium – West-Vlaanderen / Wandeling door de Uitkerkse Polder – Uitkerke

  
  
    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *