Wandeling rond het stuwmeer van Bütgenbach

with Geen reacties

Start

Parkplatz An der Lei – Berg
50°26’07.8″N 6°12’46.3″E

Afstand

10,2 km

Duur

3u25

WANDELING ROND HET STUWMEER VAN BÜTGENBACH

Deze 10,2 kilometer lange wandeling voert u vanuit het gehucht Berg volledig rond het stuwmeer van Bütgenbach. De stuwdam van Bütgenbach in de rivier de Warche werd aangelegd van 1929 tot 1932 en is 23 meter hoog en 140 meter lang. Ze vormt een stuwmeer van 125 hectare met een capaciteit van 11 miljoen kubieke meter. Het stuwmeer drijft een elekticiteitscentrale aan en regelt tevens het peil van het meer van Robertville. De centrale kan jaarlijks ongeveer 2,2 miljoen kWh energie leveren. Vooral in de zomermaanden is het meer één van de belangrijkste toeristische trekplijsters van de Belgische Oostkantons. Je kan er hengelen, zeilen, zwemmen, kanoën of surfen.

Vanaf de parkeerplaats wandelt u eerst naar de overkant van de stuwdam. De wandeling verloopt daarna volledig langs de oevers van het stuwmeer, nu eens kortbij, dan weer verder weg. Onderweg passeert u door prachtige landschappen, langs kreken, aftakkingen van het meer en maaiweides zoals het natuurreservaat Holzwarche met inheemse flora uit de Alpen zoals venkel of zwart knoopkruid. De blauwe azuurlucht weerspiegelt op het meer van Bütgenbach. In de vochtige zones verloopt de weg over vlonders.


Praktische informatie

Links

Fotogalerij

Pictures shot with

iPhone X


Home / Hiking trails / Hiking trails – Belgium / Hiking trails – Belgium – Liège / Wandeling rond het stuwmeer van Bütgenbach

  
  
    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *