Wandeling Terhills Resort – Dilsen-Stokkem

with Geen reacties

Start

Parking Terhills Cablepark
51°00’25.8″N 5°41’35.2″E

Afstand

7,5 km

Duur

2u30

WANDELING TERHILLS RESORT

Dilsen-Stokkem

Waar 26 jaar geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, fladderen nu de zeldzaamste vlinders. Je kan er genieten van een verrassend landschap van “bergen en meren” en hoge toppen met spectaculaire panorama’s. Tot voor kort was deze plek gekend als Connecterra, maar sinds 2021 heet dit gebied Terhills. De pracht van dit gebied blijft echter ongewijzigd en de toegang is vanaf nu volledig gratis. Na het uitdoven van de mijnactiviteit kreeg de natuur hier terug vrij spel. Het gebied heeft daaraan vier terrils overgehouden, waarvan er drie toegankelijk zijn. Vanop hun groene toppen heb je een onvergetelijk uitzicht op de plassen en pieken van Terhills, het omliggende landschap van de Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit wordt terecht dan ook wel eens het mooiste panorama van Vlaanderen genoemd. Een work-out voor je benen en een lust voor het oog.

Deze 7,5 kilometer lange wandeling voert u vooreerst dwars doorheen het Terhills Resort, langs beachrestaurant Terland (waar een terrasje mogelijk is) en vervolgens volledig rond de Grote Plas. Op het einde wacht nog een stevige beklimming van de Lange Terril, waar u beloond wordt met een prachtig panorama.


Praktische informatie

  • Parking aan Terhills Cablepark, op het einde van de Nationaal Parklaan in Dilsen-Stokkem (vlakbij de ingang van Terhills Resort)
  • Horeca onderweg: Beachrestaurant Terland (in Terhills Resort)

Links

Fotogalerij

Pictures shot with

Canon EOS 750D & iPhone X


Home / Hiking trails / Hiking trails – Belgium / Hiking trails – Belgium – Limburg / Wandeling Terhills Resort – Dilsen-Stokkem

  
  
    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *